2007.10.31 - Brum brum

Vroooom! Till Helsingborg bar det av idag för service av ögonstenen...bilen alltså.

(O)turligt nog så tog det sin stund och vi var tvungna att fördriva tiden på bilfirman. Hm...undrar vad man ska sysselsätta sig med...här finns ju ingenting annat än en massa, snygga, vältrimmade porschar...hm... Tja, man skulle ju kunna ta en lugn och fin tur i någon av bilarna.....det fick bli den på bilden nedan ;)

Vrooooooooooom, örn örn örn, vroooooom!! Hehe.

293135-125

Slutbetyg: För att använda Porsches egna ord : "Kills bugs fast".

No further comments.

2007.10.28 - Vintertid

Idag var det dags att vrida tiden tillbaka. Vi provade först med 1950-tal men nöjde oss sedan med endast en timme tidigare än samma tid igår :) En timmes längre söndagsmorgon var skön efter kalasmiddagen hos våra goa grannar Lena och Bengt kvällen innan. Tack för en trevlig kväll, om ni läser detta, nästa gång är det vi som bjuder!

Hösten har hittills varit både vacker och skön. En promenad kring Pene bjöd oss på många vackra vyer.

   Som taget från Sherwood-skogen


    Robin Hood?          Marion njuter av solen?



Vi behöver visserligen inte gå så långt hemifrån för att njuta både av vacker natur och härligt solljus. Den här mysiga bilden är tagen på "vår tomt".     
                                                                         
 


Pussokram!

2007.10.22 - Helhärlig helg (h)i Helsingborg

Vi fick en resa till Helsingborg med middag på Wallmans salonger, av mamma/svärmor Helén och Bosse i bröllopspresent. Vi skulle åka med Hallens buss så på fredagsmorgonen kom stora bussen och hämtade oss.


(Hallens buss finns i Västervik men man kan ofta hoppa på längs vägen om man inte bor i Västervik. Jättebra resor och mycket god service! http://www.hallens-buss.se)

Väl framme i Helsingborg checkade vi in på Clarion hotel och tog sedan båten över till mysiga Helsingör för lite lunch och shopping (mest öl dock...)

    det blev inga wienerbrrööö med chokoläääde men vi gillade Helsingör ändå

   så här glada är man i solskenet när man precis fått lite lunch med tillhörande gammeldansk


Framåt kvällen snyggade vi till oss och begav oss till Wallmans salonger. Jättebra show och mycket god mat! Godast var nog soppan med sparris och vit choklad!

   vi bjöd Helén och Bosse på en drink på hotellrummet som för övrigt var jättemysigt


Tack för den roliga och mysiga presenten!

2007.10.14 - Tack för i år!

Tack, tack kära Koviken för årets utbud av bad och bus, hammockgos och verandadrinkar, lingon, svamp och värmande brasor.

I helgen har vi hjälpt till att stänga stugan i Koviken för säsongen. "Stia ska skuras och locket läggas på brunnen..." Ja, i alla fall det där senaste var sant.

Lördagen bjöd på fantastiskt höstväder med strålande sol och näsbitande kyla. Efter att ha klyvt ett rejält lass med ved och klippt vad som klippas skulle i blomrabatterna, åkte vi och hälsade på Mallan och Benny inne i Västervik. Mys, mys i mysig lägehet och gott, gott i magen av chokladkaka.

En duktig Sixten-katt behagade att komma hem i god tid när vi skulle åka hem. Han hade till och med lånat ut sin sovbur till Lisa några gånger under helgen. Det kanske kan bli nåt?! Eller vänta...är de halvsyskon? Rent djuridiskt i så fall :)

Host&snörvel från Jennie och Puss&kram från Martin.

2007.10.09 - Hurtfriskt!

Aaahh. Ikväll har vi varit ute och sprungit i det fantastiska höstvädret. Skönt, skönt, skönt (allra helst så här efteråt) och hurtfriskt värre.

Som belöning mumsade vi i oss vår, numera klassiska, pasta med vitlök och räkor. Nu, ett glas San Valentin senare, har en härlig trötthet spridit sig i både kropp sinne. Nu väntar Änligen hemma på TV och en "pys" i ryggläge i soffan.

Höstgoa kramar!

Bröllopsminnen, del 3 (gästerna)

Återkommande tema på bloggen; Bröllopet. Vår fantastiska vän och fotograf Jenny tog ju bilder på alla gäster. Vi tänkte att ni kanske vill se dem! Utan inbördes ordning och rang presenteras:

Brudparet               Helén & Bo           Lillemor & Edvin      Lena & Jan-Christer
                             
                                 
Henrik & Pernilla   Benny & Malin        Martin & Susanna    Elisabeth & Stig
                                                         

Agneta & Pierre    Michael & Lotta      Jessica & Oscar      Johan, Tåva & Jenny
                                                       

Malin & Tommy
            Emmy, Fredrik & Emelie

                                
   Så här stiliga var vi allesammans!
                                

2007.10.05 - Bloggexpert

Nu har jag påbörjat mitt första uppdrag som bloggare! Ok att det bara är på utbildningens hemsida och att alla som vill får blogga en månad. Ok. Men ändå! Det kan ju vara bra att öva lite, tänkte jag. Vi kommer ju faktiskt att få utbildning i att skriva för webben. Så varför inte tjuvstarta lite?

Ta en titt om ni är nyfikna: http://www.nbi.se/CM.php?PageID=23788

-"Tänk på att använda enkla, raka meningar. Texten ska vara kort, luftig och gärna ha mellanrubriker", sa min utbildningsledare när jag skrev på avtalet om att inte bryta mot varken etikett eller lag i mitt bloggande för skolans räkning. Oups, tänkte jag då. Inte för att jag inte skulle bryta mot några regler utan oups...vi har väl knappast använd korta, raka texter i våra senaste inlägg på den här bloggen. Hoppas ni har orkat läsa ändå :)

Vi kan bara bli bättre!

Nu ska jag putsa fönster. Pussar och kramar från Jennie.

2007.10.01 - Söderåsen, naturupplevelser och ridning

I helgen var det naturupplevelser som stod på dagordningen. Trots regn och rusk tog vi bilen och körde söder över till Röstånga (ligger ca 4 mil öster om Helsingborg). Här fanns ett stort naturreservat som vi tänkte utforska :)

Dag 1: Skogspromenad
På med regnkläderna och sen bar det av till Söderåsens naturreservat. Ni kommer att förstå varför detta område var ett naturreservat om ni tittar på några av bilderna nedan, bara en sån sak som att man drack direkt ur det porlande vattnet från åsen. 

Startpunkten på vår vandring var Kopparhatten...
...utsikten var fin uppe från 90 meters höjd.

Vandringen började genom, till synes oändliga, lövskogar som fick Växjös "bokskog" att mer likna en dunge ;) När vi till sist kom ner till ravinens botten, där det också låg en damm, så möttes vi av små och stora fåglar som dessutom var väldigt nyfikna.
   ... och svanen sa:  -"Kolla en fotograf vi springer dit!"
   ...den ena svanen ville dessutom visa hur stor han var.


Vandringen gick vidare in i trollskog längs med en stundom porlande och stundom forsande å. Det var helt fantastiskt att bara stå och lyssna och betrakta naturen. Detta var HÖST i full mundering.
  
  
     
  
...slurp, slurp. Aah, färskvatten direkt i naturen. Hur upprfriskande kan det bli?!

I slutet på vår vandring kom vi fram till den långa och branta uppförsbacken som ledde tillbaka till utkiksplatsen. Undrar varför vägen hette "offa" ...
- antingen för att det var så vi lät så när vi pustade
eller
- för att vi säkert hade behövt en "offa-pys" (öl) efter bestigningen...

   ... denna bilden var vi bara tvungna att ta ut i fall att Pierre eller Ange skulle titta in här...



Dag nr. 2: Turridning

Söndagsmorgonen bjöd på ridning av hög klass. Vi tilldelades varsin häst av  modellen Hafling (tydligen en arbetshäst från Österrike).
293135-93   Martin fick den ståtliga Robin

293135-92   och Jennie fick vackra Annabell

Ut till skogen bar det av, först i skritt och lite senare även trav och galopp. Man kunde tro att vi aldrig gjort annat än ridit. Turledaren kallade till och med Martin för en naturbegåvning.

Sammanfattningsvis en fantastiskt härligt upplevelse som vi tackar familjen Löfgren för, eftersom det var deras bröllopspresent som föranledde hela besöket i Röstånga med omgivning. Vill man testa på det hela så kan man läsa mer om Söderåsen på http://www.nationalpark-soderasen.lst.se/ och om turridningen kan man läsa på http://turridning.se/. Vi rekommenderar det varmt!

Kram från oss!

P.S vi förnekar all form av träningsvärk från ridningen...

RSS 2.0