2007.10.01 - Söderåsen, naturupplevelser och ridning

I helgen var det naturupplevelser som stod på dagordningen. Trots regn och rusk tog vi bilen och körde söder över till Röstånga (ligger ca 4 mil öster om Helsingborg). Här fanns ett stort naturreservat som vi tänkte utforska :)

Dag 1: Skogspromenad
På med regnkläderna och sen bar det av till Söderåsens naturreservat. Ni kommer att förstå varför detta område var ett naturreservat om ni tittar på några av bilderna nedan, bara en sån sak som att man drack direkt ur det porlande vattnet från åsen. 

Startpunkten på vår vandring var Kopparhatten...
...utsikten var fin uppe från 90 meters höjd.

Vandringen började genom, till synes oändliga, lövskogar som fick Växjös "bokskog" att mer likna en dunge ;) När vi till sist kom ner till ravinens botten, där det också låg en damm, så möttes vi av små och stora fåglar som dessutom var väldigt nyfikna.
   ... och svanen sa:  -"Kolla en fotograf vi springer dit!"
   ...den ena svanen ville dessutom visa hur stor han var.


Vandringen gick vidare in i trollskog längs med en stundom porlande och stundom forsande å. Det var helt fantastiskt att bara stå och lyssna och betrakta naturen. Detta var HÖST i full mundering.
  
  
     
  
...slurp, slurp. Aah, färskvatten direkt i naturen. Hur upprfriskande kan det bli?!

I slutet på vår vandring kom vi fram till den långa och branta uppförsbacken som ledde tillbaka till utkiksplatsen. Undrar varför vägen hette "offa" ...
- antingen för att det var så vi lät så när vi pustade
eller
- för att vi säkert hade behövt en "offa-pys" (öl) efter bestigningen...

   ... denna bilden var vi bara tvungna att ta ut i fall att Pierre eller Ange skulle titta in här...



Dag nr. 2: Turridning

Söndagsmorgonen bjöd på ridning av hög klass. Vi tilldelades varsin häst av  modellen Hafling (tydligen en arbetshäst från Österrike).
293135-93   Martin fick den ståtliga Robin

293135-92   och Jennie fick vackra Annabell

Ut till skogen bar det av, först i skritt och lite senare även trav och galopp. Man kunde tro att vi aldrig gjort annat än ridit. Turledaren kallade till och med Martin för en naturbegåvning.

Sammanfattningsvis en fantastiskt härligt upplevelse som vi tackar familjen Löfgren för, eftersom det var deras bröllopspresent som föranledde hela besöket i Röstånga med omgivning. Vill man testa på det hela så kan man läsa mer om Söderåsen på http://www.nationalpark-soderasen.lst.se/ och om turridningen kan man läsa på http://turridning.se/. Vi rekommenderar det varmt!

Kram från oss!

P.S vi förnekar all form av träningsvärk från ridningen...

Kommentarer
Postat av: Jennsan

Hej på er! Ser ut som ni haft en riktigt skojig helg, att njuta av hösten är så rätt :-) Hihi, kolla på detta jag hittade - tänkte på er: http://www.isa.nu/shop/lejondejt-p-13.html

2007-10-01 @ 22:54:14
URL: http://vitre.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0