2007.09.28 - Morgonstund

Har en stund innan min lektion i "Hur man arbetar med ett varumärke inifrån ett företag" börjar så jag tänkte bara skriva en rad eller två.

Morgonstund har guld i mund har jag hört men när Sixten vill gå ut kl. 04.30 och man inte kan somna om vet jag inte om det räknas... Himla kattusling. Det är ju inte som att han väcker en lite mjukt och försiktigt, så som man kan föreställa sig av en len och kelig kissemiss. Nä, klorna ut och pet...pet, pet...pet, pet, pet, pet, tills man fattar vinken. Idag var det min högra underarm som fick sig en omgång. Undrar hur man kan ge igen?!

Tjosan hejsan från Jennie.

2007.09.23 - Franska rivieran

Bröllopsresa. Hur ska man sammanfatta det? Hmm...låt se... Det är nu man ska skriva sånt som romantiskt, trollbindande och....ja, ni vet alla andra floskler. Vi vill nog sammanfatta vår resa till Nice så här: varmt, vackert och surrealistiskt.

VARMT
Om SMHI hade ringt typ vem som helst i Nice och frågat om vädret, hade de nog inte påstått på sin hemsida att det skulle vara 19-21 °C.... Vi hade förmodligen en genomsnittlig temperatur på 28 °C, stackars oss ;) Det innebar solande och badande minst en gång om dagen (som sig bör på en bröllopsresa kan tyckas).

   Martin njuter i fulla drag av solen...

      ...på den långsträckta stranden medan Jennie intar poser vid vattenbrynet.


VACKERT
Som de turister vi var tog vi "turisttåget" till en utkikspost ovanför gamla stan.  
  

Vi inmundigade en klassisk Salade Nicoise av njöt av utsiktet över strandpromenaden.  


Om strandpromenaden var vacker dagtid så var den kanske ännu bättre kvällstid.


Vi besökte några muséer och såg vacker konst (återkommer dock också under posten surrealism nedan), åkte till den pittoreska gamla byn St Paul de Vence (återkommer också under surrealism), spenderade en dag i lyxiga Monaco (eh..återkommer också nedan), åt och drack gott och mycket annat.

   Ett besök i St Paul kan verkligen rekommenderas om man har vägarna förbi Nice.

Under rubriken vackert bör också hotell Negresco listas. Hotellet med stort H. Kristallkronan i foajén var lika stor som hela vårt badrum... Klart man var tvungen att klä upp sig lite när man skulle dit och mingla med gräddan av Europa.
   en stilig man framför en stilfull hotellfasad.



SURREALISTISKT
Många upplevelser under resan låg i gränslandet till det smått overkliga om det inte var rejäla kliv över till rent bisarrt. Exempelvis:

   Visst var det underbart att njuta av en glass i solen i Monaco...det vore ju skamligt annars om man betalat 140 spänn för glassen! Smått bisarra priser på Café de Paris. Smått bisarr service också, bara en sån sak som att man inte fick fälla upp parasollet...vår fråga är då: vad är de till för? Men visst, lite får man väl tåla när man sitter på ett av världens mest kända caféer.

Mycket i Monaco var faktiskt surrealistiskt, framför allt för att det är så lyxigt överallt. Båtarna i hamnen var något av det sjukast vi har sett!
   Ett axplock av lyxbåtar.
Den här är den mest otroliga av dem alla:  
   notera bilen och personen på kajen så framgår det kanske hur galet stor båten är.


Är man i Monaco måste man ju besöka casinot, så mycket riktigt. Mest stod vi och trånade utanför , mycket eftersom det är en vacker byggnad   men mist lika mycket på grund av alla coola bilar som cirkulerade.

   vad sägs om en liten nätt Ferrari?


På tal om bilar...självklart förevigade vi Martin vid startplatsen för Monaco Grand Prix också  

Att ta sig någonstans i eller kring Nice var tämligen surrealistiskt. När vi skulle åka buss gick vi antingen av på tok för tidigt och fick lifta till St Paul eller så skulle hundra personer tryckas in i en buss som normalt rymmer kanske 40 personer på väg hem från Monaco. Inte ens när vi försökte att ta oss någonstans med apostlahästarna så gick det helt smärtfritt...framför allt eftersom Jennie tagit med sig helt fel skor och fick fruktansvärd skoskav...blåsorna var också smått surrealistiska...visste inte att fötter kunde anta den formen... Men när vi väl kom fram dit vi skulle var ju allt så mycket härligare på grund av de små motgångarna, som pizza-picknicken i St Paul till exempel.
   mmmm, säger Martin efter att ha tvingats gå en mil i 30 ºC eftersom Jennie tittade fel på busstabellen.

Den lilla museiturné som vi företog oss på resan tog oss bland annat till moderna muséet i Nice, MAMAC. Det var roligt men vi kan nog inte påstå att vi förstod oss på all modern konst  

Vi fyllde våra dagar med en massa skoj så det var viktigt att fylla på med ny god energi. Frukosten är ju viktig, har vi hört, när det gäller energidepåerna. Tur då att frukosten ingick på hotellet...eller vänta...nej, just det. De skulle ha 22 euro per person och frukost. 22 euro!! Undrar om de serverade vaktelägg och guldklimpsgröt. Vi beslutade oss för att ordna frukost på annat sätt. Mys, mys och frukost på sängen varje morgon.
   Vem behöver vaktelägg till frukost när man befinner sig i croissantens hemland?

Vi hade en fantastisk resa på många sätt, förmodligen inte helt traditionell i sammanhanget bröllopsresa men många roliga och mysiga erfarenheter rikare kom vi hem till Växjö och det var i alla fall någon som tyckte det var ganska mysigt att vi var hemma igen.
   Sixten katt i sitt ässe...var det någon som kallade honom monster?


Det finns egentligen mycket mer att berätta men ni får fråga oss istället :)

Stora solbrända kramar från oss båda.

//Martin & Jennie

2007.09.10 - Nedräkning

Nedräkning igen... Den här gången för bröllopsresan! Nice närmar sig :) Naturligtvis har vi missat att beställa sjukförsäkringsintyget från Försäkringskassan i tid men eftersom Sverige inte är ett överbyråkratiskt rike var det lätt ordnat genom att stega in på det lokala kontoret där en vänlig receptionist genast och med självklarhet hjälpte oss med ett tillfälligt intyg.....not! Nåja, vi har inte tänkt att bli sjuka i alla fall.

Som väl är har vi inte glömt att åka med Sixten till "morfar". Han har vilat upp sig ordentligt för att orka med livet på landet i två veckor.

  En mycket vilande katt.

Det innebär att vi får klara oss utan hans konstnärliga "bäddstrutar" några dagar. Här kommer några smakprov på de mest fantastiska kreationer som brukar vänta oss efter en god (!) natts jobb.

  Bäddstrut sedd från sidan. Runt, runt ska man gå...

  ...tills det ser ut så här!

Nu ska vi öva franska glosor tills vi somnar! Trottoaaar, sekatööör, byrååå, likööör....

Go'natt.

2007.09.07 - Fredag kväll

Aahhh. Fredag kväll. Egentligen behövs nog inga vidare kommentarer. Efter en så händelserik vecka så känner jag ändå att jag vill berätta mer!


Jag har börjat en ny utbildning, Storytelling och dramaturgi, och det har hittills varit sååå roligt. Efter ett par föreläsningar av Martin Blom, mental coach, (eller föreläsningar förresten...vad kallar man kloka ord från en inspiratör och glädjeguru av Martin Bloms kaliber?! www.blomscoaching.se) har vi idag haft vår första session med begreppet Storytelling. Jag hoppas så att jag kommer att bli duktig på detta för det är verkligen fantstiskt spännande och roligt.


Nu väntar Martin - Rosander alltså - i soffan med en filt och en film. Kan livet som fru Rosander bli bättre?! Man får väl se, imorgon är en ny (lör)dag :)

Kram och go'natt från Jennie.


2007.09.03 - Långväga besökare

I helgen som gått har vi haft besök av familjen Norlund-Lennartsson. Det var ett parti på fyra som kom och förgyllde några dagar; Linda, Daniel, Saga och Anton.


  I nämnd ordning har vi Linda, Saga, Daniel och så ....

.... lilla Anton så klart   

På lördagen tågade vi upp till 4H-gården för att titta på hästarna. Oturligt nog fanns inga hästar på plats men det var gott om kaniner i alla fall.

  Saga matar kanin medan Natte matar sig själv...


På kvällen bjöds det på kräftor hemma hos Pierre och Agneta. Alla barnen, vilket förutom Saga och Anton inkluderade Nataniel (a.k.a Natte) och Sisell höll igång kvällen lång. Okej, Anton sov mest i soffan men så är han ju bara en månad gammal också.

  Saturday night fever!

RSS 2.0