Sista projektet 2009 - vår nya spis

Äntligen och lagom till "Vargavintern"

...vi hittade ingen färdig spis som vi ville ha utan för att krångla till det lite så designade vi den själva och gjorde helt egna ritningar. Det började med att vi såg en precis nyutkommen insatskasett som hade ett stort panoramaglas och där man kunde välja till glas på sidorna också. Vi blev förtjusta direkt. Det var den största kasetten på hela 70x50x40 cm. Sen var det bara till att knåpa på hur den övriga designen skulle se ut för vi ville absolut inte sätta in en så fin kasset i en gammal befintlig 70-talsspis :)

Efter mycket om och men så kom den på plats, lagom till rekordvintern. Precis i rätt tid och vi har verkligen fått användning av den. Eldar nästan varje dag....såååå skönt med 25 grader varmt inne :)

      
Det syns att spisen var nymurad för murbruket har inte hunnit torka och den är lite mörkare i färgen.




Murbruket har torkat och det premiäreldas. Att den kunde ge så mycket värme det trodde man ju aldrig, 13 KW!!!



Några galler, lite färg och fix sen skall spisen vara helt klar. Men det fixar vi nu när vi skall göra hela gillerstugan. Detta blir det sista projektet vi gör i vinter.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag är så himla imponerad, ni ger er på det ena svåra projektet efter det andra! Åh va kul att få se när allt är piffat å klart här sen - ni har verkligen gjort en vacker egen spis! Kram på er i smökaoset!

2010-02-20 @ 09:36:33
URL: http://pyssligajakobs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0