Pizzeria Lugnet
...vad får det lov att vara? Capricciosa och salamipizza? Då blir det femton minuter en kvart :-)
Ikväll har det bökats och stökats och bakats pizza. Det blev riktigt mumsigt!
Kolesterol i närbild.
Salamipizza för avhämtning.
Pizzan avnjöts till väl kyld coca-cola och under ackompanjemang av tecknad film. Kan det bli en mycket bättre tisdagskväll?
Hittade ett bra recept på pizzadeg och tomatsås:
Pizzadeg
(till 8 personer, men mer passande till 4 om min mage får säga sitt)
50 g jäst, rörs ut i
3 dl vatten, och/eller lättöl
Blanda i 1½ tsk salt
2 msk olja och
8 dl mjöl
Jäs i 40 min.
Dela i 8 (alt. 4) delar.
Jäs 10 min.
Baka ut till 2 mm tjocka bottnar.
De färdiga pizzorna med myyyyycket ost, bakades i några minuter i 275 grader. Enligt recept skulle det vara 300 grader men vår ugn var tydligen inte konstruerad för att baka pizzor...
Tomatsås
(jag höftade ganska friskt, tog nog lite i underkant av allt utom tomaterna, och det blev gott)
Fräs 2 gula lökar i
2 msk olja,
tillsätt 3 vitlöksklyftor
1 burk krossade/passerade tomater
2 dl ketchup
oregano
basilika
salt
svartpeppar
och koka ihop ca 15 min.
Mixa till slät sås.
Nu är det Bygglov! Tjo flöjt.
Ikväll har det bökats och stökats och bakats pizza. Det blev riktigt mumsigt!
Kolesterol i närbild.
Salamipizza för avhämtning.
Pizzan avnjöts till väl kyld coca-cola och under ackompanjemang av tecknad film. Kan det bli en mycket bättre tisdagskväll?
Hittade ett bra recept på pizzadeg och tomatsås:
Pizzadeg
(till 8 personer, men mer passande till 4 om min mage får säga sitt)
50 g jäst, rörs ut i
3 dl vatten, och/eller lättöl
Blanda i 1½ tsk salt
2 msk olja och
8 dl mjöl
Jäs i 40 min.
Dela i 8 (alt. 4) delar.
Jäs 10 min.
Baka ut till 2 mm tjocka bottnar.
De färdiga pizzorna med myyyyycket ost, bakades i några minuter i 275 grader. Enligt recept skulle det vara 300 grader men vår ugn var tydligen inte konstruerad för att baka pizzor...
Tomatsås
(jag höftade ganska friskt, tog nog lite i underkant av allt utom tomaterna, och det blev gott)
Fräs 2 gula lökar i
2 msk olja,
tillsätt 3 vitlöksklyftor
1 burk krossade/passerade tomater
2 dl ketchup
oregano
basilika
salt
svartpeppar
och koka ihop ca 15 min.
Mixa till slät sås.
Nu är det Bygglov! Tjo flöjt.
Kommentarer
Postat av: Jenny
Hallå kära pizzabagare! Hur går det på Lugnet? Å hur går det på nya jobbet? Väntar på uppdatering :-)
Trackback