Pizzeria Lugnet

...vad får det lov att vara? Capricciosa och salamipizza? Då blir det femton minuter en kvart :-)

Ikväll har det bökats och stökats och bakats pizza. Det blev riktigt mumsigt!

   Kolesterol i närbild.

   Salamipizza för avhämtning.


Pizzan avnjöts till väl kyld coca-cola och under ackompanjemang av tecknad film. Kan det bli en mycket bättre tisdagskväll?

Hittade ett bra recept på pizzadeg och tomatsås:

Pizzadeg
(till 8 personer, men mer passande till 4 om min mage får säga sitt)
50 g jäst, rörs ut i
3 dl vatten, och/eller lättöl
Blanda i 1½ tsk salt
2 msk olja och
8 dl mjöl

Jäs i 40 min.
Dela i 8 (alt. 4) delar.
Jäs 10 min.
Baka ut till 2 mm tjocka bottnar.

De färdiga pizzorna med myyyyycket ost, bakades i några minuter i 275 grader. Enligt recept skulle det vara 300 grader men vår ugn var tydligen inte konstruerad för att baka pizzor...

Tomatsås
(jag höftade ganska friskt, tog nog lite i underkant av allt utom tomaterna, och det blev gott)
Fräs 2 gula lökar i
2 msk olja,
tillsätt 3 vitlöksklyftor
1 burk krossade/passerade tomater
2 dl ketchup
oregano
basilika
salt
svartpeppar
och koka ihop ca 15 min.
Mixa till slät sås.


Nu är det Bygglov! Tjo flöjt.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hallå kära pizzabagare! Hur går det på Lugnet? Å hur går det på nya jobbet? Väntar på uppdatering :-)

2008-03-12 @ 06:49:24
URL: http://vitre.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0